Terug

Zelfvoorzienende fronttank FT-P 1502

Mediapakket downloaden

De veelzijdige partner in moderne gewasproductie!

Op basis van de succesvolle technologie van de veldspuiten UF-02 heeft AMAZONE de zelfvoorzienende fronttank FT-P 1502 ontwikkeld. 

De fronttank FT-P 1502 is de ideale partner voor alle toepassingen met vloeibare producten. Dit kan de schoffel met rijenspuitinrichting, de zaaimachine met vloeibare bemestingsapparatuur en vele andere toepassingsgebieden zijn. 

Grote spuittank en krachtige pomp

FT1501P_Fronttank_d0_kw_P7015557_d1_210916_GO
Hydraulische pompaandrijving, met veiligheidsventiel tegen te hoog toerental en verkeerd aansluiten van de slangen op de tractor

Voor stand-alone gebruik is de FT-P 1502 fronttank met een nominaal volume van 1.500 l (werkelijk volume 1.660 l) uitgerust met een hydraulisch aangedreven 180 l/min zuigermembraanpomp. De oliebehoefte voor het laten werken van de pomp is 35 l/min. 

Eenvoudige, intelligente bediening met het SmartCenter

Het bedieningspaneel van de fronttank FT-P 1502 is goed toegankelijk aan de linkerkant. Het bedieningspaneel kan optioneel worden uitgerust met het bekende UF 02 Comfort-pakket. Dit omvat de TwinTerminal 3.0 voor de bediening van de zuigzijde, een automatische vulstop voor het zuigen, een niveauafhankelijke, autodynamische roerwerkregeling en op afstand bediende, automatische reinigingsprogramma's voor een snelle en grondige reiniging. Voor een betrouwbare reiniging is de fronttank FT-P 1502 uitgerust met een schoonwatertank van 180 l.

FT1501P_Fronttank_d0_kw_P7015529_d1_210929_GO
Opklapbaar platform met opstapje voor het veilig toedienen van aanvullende producten

De grote vulmengbak onder de grote, gemakkelijk te openen tankdeksel garandeert een veilige en nauwkeurige dosering van pesticiden en andere toevoegingen. Dankzij de extra opstap op het grote uitklapbare platform voor de spuittank is de vulmengbak zeer goed bereikbaar. De vulmengbak bevat standaard een reinigingspistool, een reinigingsdop met dodemansknop en een uitneembaar roestvrijstalen zeef. De kranen voor het bedienen van het reinigingspistool en de spuitdop voor het reinigen van de fusten zijn gemakkelijk bereikbaar direct naast het tankdeksel. In het bedieningscentrum op het tankdeksel is ook een aflegmogelijkheid geïntegreerd.

FT1501P_Fronttank_d0_kw_P7015552_d1_210917_GO
Vulopening in het tankdeksel met extra lange fustreinigingsdop voor het beste reinigingsresultaat

FT1501P_Fronttank_d0_kw_P7015550_d1_210917_GO
Uitneembare zeef voor een onbelemmerd zicht op de tank


Handschoenen en andere spullen kunnen veilig worden opgeborgen in het afsluitbare opbergvak aan de rechterzijde, dat beschermd is tegen stof en spatwater. Direct ernaast staat een handwastank met een geïntegreerde zeepdispenser. 

FT1501P_Fronttank_d0_kw_P7015533_d1_210917_GO
Afsluitbaar opbergvak en handwastank met geïntegreerde zeepdispenser aan de rechterkant van de machine

FT1501P_Fronttank_d0_kw_P7015538_d1_210917_GO
Vanaf de tractor goed zichtbare niveau-aanduiding

Meer veiligheid in het wegverkeer

Voor rijden op de weg is de fronttank standaard uitgerust met waarschuwingsborden en geïntegreerde LED-frontverlichting. Een TÜV-gekeurd, gecertificeerd camera systeem , LED-werkverlichting en extra ballast zijn optioneel leverbaar. 

Nauwkeurig, gebruiksvriendelijk en flexibel te bedienen met ISOBUS-besturing

De bediening en regeling van de afgifte vindt plaats via de autonome ISOBUS-besturing van de fronttank FT-P 1502. De ISOBUS-besturing regelt de dosering afhankelijk van de rijsnelheid. Ook andere functies zoals een automatische sectieschakeling of een sectie specifieke toepassing kunnen gerealiseerd worden. Het volledige opdrachtenbeheer en de documentatie kunnen ook via de ISOBUS-terminal worden uitgevoerd. 

Aansluiting voor sectie-armatuur

Op elk van de aanbouwwerktuigen kan een sectiebediening met 2 tot 6 secties vast worden aangesloten. Door middel van universele koppelingspunten voor de sectieschakeling kunnen diverse machines worden uitgerust met van een vaste sectiebediening. Deze blijft altijd op het aanbouwwerktuig ​​als het apparaat wordt gewisseld. Dit betekent dat een vervanging van het werktuig snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd. Het werkbereik van de fronttank FT-P 1502 is 5 tot 100 l/min afgifte bij een werkdruk van 2,0 tot 8,0 bar. 

Bandspritzeinrichtung_Hacke-Venterra_d0_kw_P8318562_d1_210917_GO
Sectie-armatuur op de Schmotzer schoffelmachine Venterra-2K
Rijbespuiting_schoffel-Venterra_d0_kw_P8318566_d1_210917_GO
Aankoppeling tussen fronttank FT-P 1502 en sectie-armatuur op het werktuig


Toepassingen voor de zelfvoorzienende fronttank:

 • Stroken spuiten in combinatie met de Schmotzer schoffelmachine 
 • Vloeibare bemesting tijdens het zaaien met de Precea of Primera DMC
 • Uitbrengen van bio stimulanten tijdens zaaien of stoppelbewerking
 • Verdere individuele toepassingsmogelijkheden

Voordelen in één oogopslag:

 • Eenvoudige, intuïtieve bediening en reiniging met maximaal comfort
 • Compact design voor optimaal zicht
 • Handig toedienen van extra producten via het tankdeksel
 • Nauwkeurige dosering door de zelfvoorzienende ISOBUS-besturing met snelheidsafhankelijke hoeveelheidsregeling en sectieschakeling, optioneel met automatische sectieschakeling en sectie-specifieke dosering
 • Maximale flexibiliteit maakt vele toepassingen mogelijk
 • Jaarrond, universeel en flexibel inzetbaar in combinatie met diverse machines dankzij zelfvoorzienend systeem
 • Geoptimaliseerde functionaliteit voor speciale toepassingsgebieden:
  • Gewasbeschermingsmiddelen toepassen in combinatie met een schoffel of
  • vloeibare bemesting bij het zaaien met een Primera DMC, precisie zaaien met een Precea of ​​grondbewerking met een Cenius cultivator