Terug

TwinTec Special-dubbele schijfkouter

Mediapakket downloaden

Het nieuwe kouter voor perfecte dieptegeleiding en eenvoudige bediening voor de Cataya Special 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


In 2019 is het assortiment van Cataya uitgebreid met de compacte Cataya Special met 650 l zaadtank en het RoTeC-enkele schijfkouter.

TwinTec Special-dubbele schijfkouter

Cataya-special_TwinTec-special_d0_kw_P6302372_d1_211005
Dankzij het QuickLink systeem is de Cataya Special zeer eenvoudig te combineren met een gewenste grondbewerking. Een rotorkopeg, een rotorcultivator of een combinatie met de compacte schijveneg CombiDisc is mogelijk.

Voor de Cataya Special biedt AMAZONE nu het TwinTec Special-dubbele schijfkouter aan. De korte en compacte Cataya Special is ontworpen voor tractoren vanaf 120 pk en met het TwinTeC Special-dubbele schijfkouter is het nu de perfecte machine voor ploegen en mulchzaaien voor kleinere en middelgrote bedrijven. Het eenarmige dubbele schijfkouter met een diameter van 340 mm zorgt voor een rustige loop met een maximale kouterdruk tot 40 kg. De dieptegeleiderol Control 50 houdt het kouter gelijkmatig op diepte en het zaaigoed wordt exact in de grond gelegd en aangedrukt. Bij rijsnelheden tot 10 km/u wordt een zeer gelijkmatige lengteverdeling in de rij bereikt, met nauwkeurige dieptegeleiding en uitstekende veldopkomst. 

Comfortabel instellen van de kouters

Cataya-special_TwinTec-special_d0_kw_P6302347_d1_211005

De kouterinstelling van de Cataya Special met de TwinTeC Special-dubbele schijfkouter wordt gebruiksvriendelijk centraal uitgevoerd met behulp van het universele bedieningsgereedschap aan de achterkant van de machine. De aflegdiepte wordt ingesteld met twee zeshoekige assen links en rechts achter de machine. De chauffeur regelt de schaardruk centraal midden op de achterkant van de machine met behulp van een spindel.

Voordelen in één oogopslag:

  • Onderhoudsvrije TwinTeC Special-dubbele schijfkouter voor perfecte dieptegeleiding
  • Gebruiksvriendelijke bediening