Terug

Super-L3-spuitboom van 39 m tot 42 m

Mediapakket downloaden

Ultra robuuste en rustige ligging van de spuitboom bij grote werkbreedtes


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Voor hoge eisen en grote werkbreedtes met tegelijkertijd een absoluut rustige spuitboompositie heeft AMAZONE de Super-L3-spuitboom ontwikkeld. Daarbij is AMAZONE trouw gebleven aan de filosofie in de bouw van spuitbomen: Een slim ontwerp zoals in de vliegtuigbouw maakt de constructie tegelijk superlicht en superstabiel.

Spuitboom tot 42 m werkbreedte

Naast de bekende Super-L3 spuitbomen tot 36 m zijn er nu ook grotere versies voor 39 m, 40 m en 42 m werkbreedte. Met scharnierpunten op 12 m, 24 m en 33 m kan de spuitboom ook met een kleinere breedte werken. Met optionele verloopstukken op het topdeel kan de spuitboom van 42 m ook worden ingeklapt tot 40 m of 39 m. De spuitboom van 39 m kan bijv. met deze optie worden verkleind tot 36 m. Eenzijdig inklappen tot aan de binnenste giek om obstakels te omzeilen is ook mogelijk. Flexibiliteit in werkbreedtes en eenzijdig inklappen van de spuitboom alleen verkrijgbaar bij AMAZONE.

UX7601-Super_d0_kw_P3217106_d1_211004_GO
Hydraulisch voorgespannen topdeel van de 42 m Super-L3-spuitboom
UX7601-Super_d0_kw_P3217104_d1_211004_GO
Hydraulische voorspanning topdeel

grafik_gestaengetypen_de_GO
Werkbreedten van de Super-L3 spuitboom

Uitgebreide standaarduitrusting

De brede constructie van de balken en profielen zorgt voor een hoge mate van stijfheid en veerkracht van de spuitboom. De hydraulisch voorgespannen uitwijkscharnieren houden de eindsectie stabiel, maar wijken bij een obstakel veilig uit en brengen de spuitboom direct weer terug op zijn plaats. In totaal wordt onder alle omstandigheden een absoluut rustige spuitboompositie bereikt. Het bijzondere hierbij: dankzij het speciale geïntegreerde inklapsysteem is de spuitboom in transportstand nog steeds zeer compact en steekt hij niet naar voren buiten de veldspuit uit. De nieuwe Super-L3-spuitbomen met een werkbreedte van 39 m tot 42 m is standaard uitgerust met de actieve ContourControl-spuitboomgeleiding en de actieve SwingStop-bewegingsdemping. 

UX7601-Super_d0_kw_P3217122_d1_211004_GO

UX7601-Super_d0_kw_DJI_0873_d1_211004_GO
42 m werkbreedte compact ingeklapt voor veilig transport over de weg


Voordelen in één oogopslag:

  • Ultra robuust voor gebruik bij hoge snelheden en maximale capaciteit
  • Zeer rustige positie van de spuitboom ook onder extreme omstandigheden
  • Eenzijdig inklapbaar
  • Hydraulisch voorgespannen uitbreekbeveiliging voor veilig lossen bij obstakels
  • Standaard met actieve ContourControl-spuitboomgeleiding en actieve SwingStop-bewegingsdemping
  • Nauwkeurig aanhouden van de afstand tot het doeloppervlak voor een perfect applicatieresultaat