Terug

SmartForce automatische schaardrukregeling voor Precea precisiezaaimachine

Mediapakket downloaden

Automatische schaardrukregeling voor zeer gelijkmatige zaaidieptes


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


Het handhaven van een gelijkmatige plaatsingsdiepte op wisselende bodems of bij ongelijke verdichting is een bijzondere uitdaging voor techniek en gebruiker. 

Als uitbreiding van de hydraulische schaardrukverstelling biedt AMAZONE voor de Precea Super precisiezaaimachines de SmartForce automatische schaardrukregeling aan.

grafik_schardruck_mit_automatik_de_GO
Hydraulische schaardruk met automatische en gelijkmatige zaaidiepte
grafik_schardruck_ohne_automatik_de_GO
Hydraulische schaardruk zonder automaat met ongelijke zaaidiepte

Het bijzondere van dit systeem is dat de bestuurder niet de schaardruk specificeert, maar een contactkracht in de terminal instelt. In het veld wordt deze contactkracht gecontroleerd door meetbouten. Deze contactkracht varieert dan als gevolg van verschillende bodems.

Precea-Detail_d0_kw_P6225234_d1_211006_GO
De kouterdruk wordt automatisch ingesteld door de hydraulische cilinder van de Precea Super

Op basis van de gemeten aandrukkracht op het PreTeC-kouter regelt SmartForce de benodigde schaardruk zodat de aflegdiepte constant blijft. Hierdoor wordt de schaardruk tijdens het rijden automatisch aangepast aan de verschillende bodemgesteldheden. Zo worden de beoogde schaardruk en plaatsingsdiepte onder alle bodemomstandigheden veilig aangehouden.

Door een gelijkmatige zaaidiepte en optimale druk te garanderen, wordt de bestuurder ontlast, is een hoge veldopkomst mogelijk en wordt de basis gelegd voor goede opbrengsten.