Terug

Schmotzer schoffelmachine Venterra 2K

Mediapakket downloaden

Voor hoge efficiëntie en capaciteit, evenals flexibel in gebruik

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


De Venterra 2K schoffelmachines combineren een unieke doorgang met een maximale hefhoogte van de parallellogrammen van bijna 50 cm en openen zo nieuwe mogelijkheden voor mechanische onkruidbestrijding, ook bij zeer late teelten. Bij gewassen met een hoogte van een halve meter is door de interactie met Section Control ook bij het inrijden van de kopakker schadevrij schoffelen tot aan de uiteinden mogelijk.

Schmotzer-Hacktechnik Venterra (5) Venterra_2K-Serie_Einleger_5_Entwurf_Seite_2_Bild_0004_d1_210930
De hydraulische onafhankelijke parallellogram-lift maakt schoffelen tot in de laatste uithoek en de grootste heffing op de markt mogelijk.

Een nieuw ontwerp van de parallellogrammen en het montageframe zijn ontworpen voor maximale belasting in grote percelen en een zeer hoge werksnelheid. In combinatie met de aanhoudend uitstekende kwaliteit van het werk, definieert de Venterra 2K nieuwe normen in de sector van de schoffeltechniek.
Voor het seizoen 2022 is de Venterra 2K verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Werkbreedten van 4,5 tot 6,75 m kunnen worden aangeboden met rijen van 45, 50 en 75 cm in combinatie met het parallellogram type KPP-L en Section Control, of KPP-M met of zonder Section Control.


Schmotzer-Hacktechnik Venterra (2) Schmotzer_IMG_1165_d0_kw_d1_210909
De camera en het schuifframe sturen de schoffel achter volledig automatisch aan, zodat de bestuurder wordt ontlast.
De Venterra 2K wordt in rijen geleid door een camera systeem dat ook bij zeer hoge werksnelheden een permanente, nauwkeurige geleiding garandeert. Dit onderstreept ook de uitvoering van de Venterra 2K op een nog hogere capaciteit.

Beschermingselementen voor de rijen en werktuigen zoals vingerwielen op apart geleide parallellogrammen, aanaardschijven of eggen zijn optioneel verkrijgbaar op alle Venterra 2K en kunnen op elk moment achteraf worden gemonteerd.
 

Schmotzer-Hacktechnik Venterra (3) Schmotzer_IMG_1165_d0_kw_d1_210909
Het compacte ontwerp van de Venterra vermindert de voor de tractor benodigde ballast aan de voorzijde. De afstand tussen de achterste parallellogrammen en de trekstangen werd verder verkleind.
Door de compacte en lichtgewicht constructie zijn er geen opbrengstverliezen door hoge bodemverdichting. Nauwkeurig rijden op hellingen zonder drift van de tractor is mogelijk met het parallelle schuifframe van Schmotzer. Dankzij het RAPIDO-snelwisselsysteem wordt de werkdruk bij het wisselen van messen tot enkele minuten teruggebracht. Nalopende werktuigen zoals vingerwielen of aanaardschijven zijn bevestigd aan een apart parallellogram met een aparte dieptegeleider en maken een directe aanpassing aan de grond onder alle omstandigheden mogelijk. Standaard zijn alle schoffels met onderhoudsvrije lagers geïntegreerd aan alle parallellogrammen.

Schmotzer-Hacktechnik Venterra (4) Hacke_FT1501P_d0_xy_DJI_0047_d0_kw_d1_210916
Er is volledige compatibiliteit met extra frontaanbouwwerktugen, zoals de AMAZONE fronttank FT-P 1502 als rijenspuit.

Schmotzer-Hacktechnik Venterra (1) Schmotzer_DSC08659_d1_210930
Voor hoge efficiëntie en capaciteit, evenals flexibel in gebruik