Terug

Schijveneg-cultivator combinatie Ceus-TX

Mediapakket downloaden

Voor de perfecte mix – vlak, intensief snijden en verkruimelen, evenals diep losmaken en mengen


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

AMAZONE biedt nu twee nieuwe typen van de getrokken schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus met werkbreedten van 3 m en 4 m in starre uitvoering aan. Dit betekent dat de succesvolle werktuigcombinatie ook kan worden gebruikt voor kleinere landbouwbedrijven en met tractoren vanaf 150 pk. De nieuwe Ceus 3000-TX en Ceus 4000-TX zijn uitgerust met een centraal onderstel en overtuigen door hun precisie en veelzijdigheid voor zowel stoppel- als basis grondbewerking, diep losmaken en zaaibedbereiding.

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_PA138009_d1_210607_GO
De nieuwe Ceus 3000-TX en 4000-TX zorgen voor een perfecte menging bij werksnelheden tot 15 km/u door de combinatie van schijven en tanden

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_PA137993_d1_210910_GO
De Ceus heeft de ideale combinatie van werktuigen voor een perfecte veldhygiëne en een afgewerkt zaaibed in slechts één werkgang

Dankzij de combinatie van schijven en tanden zorgt de Ceus voor een perfect mengende werking bij werksnelheden tot 15 km/h. Stro, stoppels of groenbemesters worden krachtig kleingemaakt door het schijvenveld. Door de combinatie met het daaropvolgende tandenveld wordt het organisch materiaal gelijkmatig gemengd, zelfs bij grote hoeveelheden. Met deze werktuigcombinatie schept de Ceus de beste voorwaarden voor een snelle verrotting en een zeer goede veldopkomst met een minimale ziektedruk voor de daaropvolgende gewassen.

De werking in detail

Het voorlopende schijvenveld is uitgerust met grote schijven, die het organische materiaal zeer goed verkleinen en een fijn kruimelige bodemstructuur achterlaten voor optimale zaaiomstandigheden. De schijven zijn verkrijgbaar in een gladde en getande uitvoering en zorgen dankzij de individuele ophanging voor een optimale doorgang en een goede bodemaanpassing bij intensieve bewerkingen. Rubberen veerelementen zorgen voor een onderhoudsvrije steenbeveiliging.

Met een afstand van 40 cm werkt het navolgende tandenveld het organische materiaal ook in grote hoeveelheden betrouwbaar in en vraagt weinig trekkracht met een hoge verwerkingscapaciteit. De tanden kunnen tot 30 cm in diepte worden versteld. Deze kan echter ook ondiep werken, zodat de punt van de schaar in natte en moeilijke omstandigheden net onder de werkdiepte van de schijveneg loopt. Hierdoor wordt de bovenlaag doorbroken, ontstaat een ruwe structuur in de bodem en wordt het risico van dichtslibben op deze bodems aanzienlijk verminderd. Voor het tandenveld is een assortiment van verschillende C-Mix-tanden beschikbaar. Het uitgebreide assortiment biedt voor elke toepassing het juiste type tand. Er is ook het C-Mix clip-snelwisselsysteem verkrijgbaar, waarmee de beitels eenvoudig en gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld. Er zijn ook verschillende, zeer slijtvaste HD-scharen verkrijgbaar voor langdurig gebruik.

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589_d1_210913_GO
De Ceus maakt indruk door zijn precisie en veelzijdigheid voor zowel stoppel- als basisgrondbewerking, diep losmaken en zaaibedbereiding, vooral wanneer er veel organisch materiaal is

Voor een hoge bedrijfszekerheid, zelfs onder de zwaarste omstandigheden, zijn de C-Mix Super-tanden uitgerust met een drukveerbeveiliging tegen overbelasting. Als optie kan bij de Ceus-TX ook worden gekozen voor de nieuwe C-Mix Ultra-tanden met automatische overbelastingsbeveiliging via hydraulische cilinders. De activatiekracht kan traploos worden ingesteld tot 800 kg. Dit zorgt ervoor dat de gewenste werkdiepte van maximaal 30 cm nauwkeurig wordt aangehouden. Daarnaast beschermt het C-Mix-Ultra-systeem de cultivator tegen extreme belastingen door de tand na het uitbreken op een zeer gedempte manier terug te zetten.

Het tandenveld wordt gevolgd door de egalisatie-unit, die naar keuze kan worden uitgerust met gladde of getande schijven of met egalisatietanden van verenstaal. Voor een optimale aansluiting kunnen de randschijven afzonderlijk in hoogte en hoek worden versteld.

Ceus4000super_d0_kw_DJI_0128_d1_210923_GO
Schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 4000-TX voor intensief mengen en diep losmaken van de grond

Voor de aansluitende naverdichting zijn elf verschillende walsen en diverse eggen beschikbaar. Onder bijzonder natte omstandigheden, bijvoorbeeld in het voorjaar, kan de rol worden gedemonteerd. op deze manier kan men een bewerking uitvoeren zonder opnieuw te verdichten, zodat de losgemaakte grond sneller kan opdrogen en opwarmen.

Bijzonder comfortabel is de hydraulische verstelling van de werkdiepte voor een optimale aanpassing aan de betreffende bodemgesteldheid, die optioneel verkrijgbaar is voor alle werktuigen.