Terug

Rotorkopeg KE 02 Rotamix

Mediapakket downloaden

Nieuwe typen met hoge capaciteit met werkbreedtes van 3, 4 of 6 m
 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


AMAZONE biedt nieuwe rotorkopeggen voor hoge tractorvermogens tot 240 pk bij een werkbreedte van 3 m en tot 400 pk bij een werkbreedte van 6 m. Het nieuw ontwikkelde type KE 02 met werkbreedtes van 3 m, 4 m en 6 m met het innovatieve Rotamix-systeem toont zijn sterke punten bij intensieve grondverkruimeling, vooral op zwaardere gronden.

KE6002-2-400_Fendt_d0_kw_Q8172065_d1_211005_GO
De rotoren met de tanden op sleep van de KE 02 Rotamix zorgen voor een zeer goede kruimelstructuur

Rotamix-systeem - kort, compact en met twee rotoren meer

KE02_DirectDrive.209_d1_210618_nummeriert_GO
1. Compacte tandwielbak met stabiele constructie, tandwielen met kleine diameter, lage opbouw, sterke 45 mm asdiameter, wanddikte 6 mm en dubbele bodem van de tandwielgoot 2. Rotoren uit een stuk gesmeed 3. Quick+Safe-Systeem: Tanden-snelwisselsysteem en geïntegreerde steenbeveiliging 4. 290 mm lange slepende KE-tanden

De KE 02 Rotamix heeft 4 rotoren per meter werkbreedte, waarover de inkomende kracht wordt verdeeld. De slepende tanden zorgen voor een zeer goede kruimelstructuur. Vooral op zware gronden levert de nieuwe rotorkopeg de beste resultaten en is geschikt voor een optimale zaadbedbereiding, vooral na het ploegen.

De 4 rotoren per meter werkbreedte maken een kleine diameter van de rechte tandwielen mogelijk. Hierdoor kon de stevige aandrijflijn zeer compact en dus eenvoudig worden gebouwd. De korte uitvoering van de rotorkopeg vermindert de hefboomwerking op de tractor en bij gebruik in een zaaicombinatie staat de opgebouwde zaaimachine zeer dicht bij de tractor. Het benodigde hefvermogen is daardoor lager dan bij andere rotorkopeggen, wat ook een positief effect heeft op de frontballast.

Het Long-Life-Drive aandrijfsysteem zorgt voor een lange levensduur en maximale rustige loop. De dubbele afdichting met cassette-asafdichtring en labyrintafdichting beschermt tegen stof, vocht en vuil. Met het beproefde Quick+ Safe-systeem hebben de 290 mm lange tanden een geïntegreerd steenbeveiligingssysteem en kunnen ze eenvoudig en zonder gereedschap worden verwisseld.

Hogere capaciteitsklassen met DirectDrive-aandrijving

Het hart van de nieuwe KE-02 Rotamix is de DirectDrive-aandrijving, waarmee het hogere vermogen direct wordt overgebracht op de rechte tandwielen van de rotoren. Net als bij de rotorcultivatoren KX en KG is er geen tussenaandrijving, wat zorgt voor een zeer goede, slijtvaste krachtoverbrenging. De rotorkopeg in 3 m en 4 m werkbreedte kan worden gebruikt met aftakastoerentallen van 540, 750 en 1.000 tpm - bij een werkbreedte van 6 m is dit 1.000 tpm. Het rotortoerental kan worden aangepast aan verschillende omstandigheden en aan het toerental van de aftakas van de tractor met behulp van verwisselbare tandwielsets.

KE02_DirectDrive.193_d1_210621_GO
De krachtstroom wordt via de DirectDrive-aandrijfkast direct op de rechte tandwielen van de rotoren overgebracht

QuickLink-snelkoppelingssysteem voor werkbreedten van 3 m en 4 m

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510_GO
In slechts een paar eenvoudige stappen kan de nieuwe KE 3002-240 Rotamix met bijvoorbeeld QuickLink worden gekoppeld met de nieuwe Precea 3000-A precisiezaaimachine

Het volledige AMAZONE-assortiment actieve grondbewerkingstechniek in werkbreedten van 3 m en 4 m is verkrijgbaar met het QuickLink-snelwisselsysteem voor maximale flexibiliteit. Ook de nieuwe, starre KE 02 Rotamix kan met een paar eenvoudige stappen met QuickLink met verschillende zaaimachines worden gekoppeld. De KE 02 Rotamix vormt een compacte combinatie met de mechanische Cataya opbouwzaaimachine en de pneumatische fronttankcombinatie Avant 02. Dankzij de versterkte aanbouwbok kan de pneumatische zaaimachine Centaya Super nu ook met de nieuwe rotorkopeg worden gebruikt. De nieuwe Precea-A opgebouwde precisiezaaimachine kan ook zonder gereedschap worden gekoppeld. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat hij ook gekoppeld kan worden met de mechanische aanbouwzaaimachine D9, door middel van het Huckepack systeem.

Instelling en werktuigen

KE3002-240_Deutz_d0_kw_P4218677_d1_210510_GO

Nieuw bij de KE 02 is de optionele hydraulische dieptegeleiding. Op deze manier kan de rotorkopeg tijdens het rijden vanuit de tractorcabine comfortabel worden aangepast aan de locatie en omstandigheden. Een schaalverdeling zorgt voor optimale controle van de werkdiepte.

Met een uitschuifbare onderaanspanning kunnen de starre versies van de KE 02 Rotamix individueel voor elke tractorgrootte worden aangepast. Dit maakt het ook gemakkelijker om tractorsporenwissers te bevestigen. Verder kunnen de onderaanspanningspunten aangepast worden aan de Cat.3 of Cat.3N maat.

KE3002-240_Deutz_d0_kw_P4218716_d1_210615_GO
De nieuwe KE 3002-240 met het Rotamix-systeem heeft twaalf rotoren en kenmerkt zich door een zeer compact, kort ontwerp

De egalisatiebalk voor het egaliseren van de grond wordt door de wals op de exacte diepte geleid en maakt dankzij de geïntegreerde overbelastingsbeveiliging het naar boven uitwijken mogelijk. Voor een nauwkeurige instelling wordt een universeel gereedschap aangeboden, dat ook universeel kan worden gebruikt voor veel andere machine-toepassingen, bijvoorbeeld voor het monteren en aanpassen van de hoogte van de zijplaten of voor het instellen van de markeurs.

Veelzijdig walsenprogramma

KE6002-2-400_Fendt_d0_kw_DJI_0046_d1_211005_GO
KE 6002-2-400 met Rotamix systeem in gebruik na kerende grondbewerking

Voor de meest uiteenlopende eisen zijn er tal van typen walsen met verschillende diameters voor gerichte naverdichting beschikbaar. Het uitgebreide assortiment strekt zich uit van de kooirol tot de V-ringwals, die ook verkrijgbaar is met een matrixprofiel, de trapeziumvormige ringwals tot de packerwals voor middelzware en zware gronden.

Voordelen in één oogopslag:

  • Directe krachtoverbrenging en lange levensduur dankzij de DirectDrive-aandrijving
  • Veel vermogen door vrijgave tot 240 pk of 400 pk
  • Kort ontwerp door de kleinere diameter van de rotoren
  • QuickLink-snelkoppelingssysteem voor starre KE 02 Rotamix
  • Goede verkruimeling dankzij 4 rotoren per m werkbreedte
  • Een uitgebreid programma walsen biedt de juiste keuze voor alle grondsoorten