Terug

Ondiepe grondbewerking met de AMAZONE C-Mix ganzenvoetschaar

Mediapakket downloaden

Nu ook leverbaar als zeer slijtvaste variant
 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


De ondiepe grondbewerking wordt steeds belangrijker door de toenemende eisen aan veldhygiëne en het zorgvuldiger omgaan met het grondwater. Enerzijds mogen onkruidzaden en uitgevallen granen niet worden gemorst, anderzijds moeten de wortels volledig worden afgesneden. Door het volledig en boven de grond afsnijden wordt niet alleen onkruid bestreden, maar ook de capillariteit aan het oppervlak wordt onderbroken. Hierdoor kan waardevol grondwater worden opgeslagen voor latere teelt. 

Cenio3000special_NewHolland_d0_kw_DJI_0244_d1_210924_GO
De cultivatoren van de productseries Cenio en Cenius kunnen worden uitgerust met de AMAZONE C-Mix-ganzenvoetscharen

Daarom worden er voortdurend nieuwe gereedschappen voor grondbewerking ontwikkeld die aan deze eisen voldoen. Bij de cultivatoren is het meest geschikte werktuig voor ondiepe en vollegrondsbewerking de ganzenvoetschaar. In vergelijking met een vleugelschaar kan de ganzenvoet veel ondieper werken. Voor de cultivatoren van de productgroepen Cenio en Cenius biedt AMAZONE de C-Mix-ganzenvoetschaar met een breedte van 320 mm aan. Bij een maximale tandafstand van 30 cm is er een overlap van 2 cm tussen de scharen. Dit zorgt voor gelijkmatig en volledig afsnijden onder alle omstandigheden. Bovendien is het C-Mix ganzenvoetschaar over de gehele breedte zeer vlak opgesteld, zodat deze over het gehele oppervlak evenwijdig aan het grondoppervlak loopt en zo gelijkmatig vlak snijdt. Onkruid en uitgevallen graankorrels worden netjes afgesneden zodat ze kunnen drogen.

Cenio3000special_NewHolland_d0_kw_P8105283_d1_210924_GO
Het uitgebreide AMAZONE C-Mix-scharenprogramma biedt nu een 320 mm brede ganzenvoetschaar voor ondiepe en volledige grondbewerking

Om een ​​optimaal resultaat te bereiken is de slijtagetoestand van de schaar van groot belang. Voor een lange levensduur biedt AMAZONE de ganzenvoetschaar nu ook als zeer slijtvaste HD-variant aan. Deze heeft bovendien opgesoldeerde hardmetalen platen, die zich tijdens het grondbewerkingsproces steeds opnieuw zelf scherp houden. Dit verlengt de levensduur van de scharen aanzienlijk en zorgt voor een constant schoon werkresultaat.