Terug

Messenwals als voorbouwwerktuig voor de getrokken zaaicombinatie Cirrus 6003-2

Mediapakket downloaden

Beperking van de werkgangen bespaart water, tijd en geld


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Messenwals voor Cirrus 6003-2 – uniek

Cirrus_6003-2C_bei_der_Saat_von_Winterweizen_nach_Sonnenblumen_d1_211006_GO
Cirrus 6003-2C wintertarwe zaaien na zonnebloemen
AMAZONE biedt vanaf nu een messenwals aan als voorbouwwerktuig voor de opklapbare getrokken zaaicombinatie Cirrus 6003-2. Uniek is de gesloten kernconstructie met V-vormige omkeerbare messenopstelling. De messenwals zorgt voor extra verkruimeling van kluiterige grond en intensieve versnippering van oogstrestanten. Vanggewassen en hoge stoppels worden dwars op de rijrichting gemaaid. Het verminderen van het aantal werkstappen bespaart werktijd en beperkt de verdamping van het schaarse grondwater.

Breed scala aan toepassingen voor de Cirrus zaaicombinatie in combinatie met de messenwals

Bij het zaaien van graan na zonnebloemen worden de lange stelen dwars doorgesneden en in de lengte uitgelijnd met behulp van de Minimum TillDisc-schijven. De plaatsingsnauwkeurigheid wordt aanzienlijk verbeterd omdat het zaaikouter niet wordt opgetild door de oogstrestanten.

Vergleichbare_Feldaufgaenge_mit_geringeren_Maschinenkosten_d1_211006_GO
Vergelijkbare veldopkomst met lagere machinekosten: links - verkruimeling door messenwals; rechts – naverdichting met de T-Pack bandenpacker

Na de maïsoogst bevordert het uniform hakselen en inwerken van de maïsstoppels de veldhygiëne. De messenwals in de Cirrus 6003-2 bespaart een extra bewerking met een mulcher, een wals of een schijveneg voor de stoppelbewerking.
Bij direct zaaien in een staand tussengewas verbetert de messenwals het werkresultaat. Het vanggewas wordt in één keer intensief bewerkt en zo nodig in de bodem ingebracht. 

De combinatie van bewerkingen vermindert het aantal benodigde ritten in het veld. De structuur van de grond wordt ontzien en kosten bespaard.

Illu_Messerwalze_Vorwerkzeug_Cirrus _6003-2_d1_211006_GO

Extreem stevig en onderhoudsvrij

Die_Messerwalze_als_aggressives Vorwerkzeug_fuer_die_Cirrus_6003-2_d1_211006_GO
De messenwals als agressief voorbouwwerktuig voor de Cirrus 6003-2

Technisch scoort de messenwals door extreme stabiliteit. De robuuste lagers en de messen van boriumstaal zijn een bijzonder kenmerk en zorgen voor een lange levensduur. De bevestigingen voor de messen zijn ingebed in de ronde buis van de rol. De gesloten kern is extreem ongevoelig voor stenen en vuil. Dankzij de pendelende rollagers en de mechanische afdichting is de messenrol absoluut onderhoudsvrij. Omkeerbare messen aan beide zijden geslepen halveren de slijtagekosten.

Perfect werkbeeld 

Uniek aan de messenwals is de V-vormige opstelling van de messen. Door deze speciale mespositie wordt het scheeftrekken vermeden. 
De bodemvolging wordt bereikt met behulp van afzonderlijke messegmenten. Hierdoor werkt de machine gelijkmatig over de gehele werkbreedte, ook op oneffen terrein.

Cirrus6003-2C_Fendt_d0_kw_P9099342_d1_211006_GO
Gebruik van de messenwals om een ​​fijnkorrelig zaaibed te creëren bij het zaaien van tarwe

Voordelen in één oogopslag:

  • Minder afzonderlijke bewerkingen door de gecombineerde machine
  • Kostenbesparing door minder werkstappen
  • Gelijkmatige opkomst op sterk wisselende bodems