Terug

Hydraulisch verschuifbaar rijpad voor precisiezaaimachine Precea

Mediapakket downloaden

Aanhouden van de zaaihoeveelheid bij rijpaden


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Hydraulisch verschuifbaar rijpad

Het systeem van het hydraulisch verschuivende rijpad wordt gebruikt om onderhoudsrijpaden aan te leggen zonder de verenkelingsaggregaten uit te schakelen en zo de hoeveelheid zaaigoed te verminderen. De verenkelingsaggregaten worden voor het rijpad niet uitgeschakeld, maar verschoven. Naast het verschuiven van de aggregaten verplaatst de AMAZONE Precea ook het kunstmestkouter. De maximale verschuiving van de aggregaten bedraagt 400 mm. Deze weg kan echter ook worden beperkt, als de grote afstand niets vereist is.

Precea6000-2FC_Fendt_d0_kw_DJI_0542_d1_211006_GO
Hydraulisch verschuifbaar rijpad bij de Precea 6000-2FCC – symmetrische opstelling

Het hydraulische verschuifbare rijpad kan zowel symmetrisch als asymmetrisch worden ingezet. Bij symmetrisch verschuiven worden de cilinders voor het schakelen aan de rechter- en linkerkant van de machine tegelijkertijd geschakeld. Bij de asymmetrische verschuiving wordt er maar één cilinder geschakeld, en dus ook maar één aggregaat verschoven. Op deze manier bereikt de chauffeur bijvoorbeeld een rijspoor voor een verplegingsmachine op de eerste doorgang en de tweede rijspoor voor de verplegingsmachine op de volgende rit. Om de bestuurder te ontlasten, is het systeem geïntegreerd in de ISOBUS-machinesoftware en reageert het automatisch zodra het rijpad wordt aangelegd.

grafik_hydraulische_verschiebefahrgasse_asymmetrisch_d1_GO
De asymmetrische verschuiving maakt spoorbreedtes tot 2,1 m. mogelijk
grafik_hydraulische_verschiebefahrgasse_symmetrisch_d1_GO
Symmetrisch verschuivend rijpad op de Precea 6000-2


Het systeem van het hydraulisch verschuifbare rijpad is zeer flexibel en biedt daardoor vele mogelijke combinaties van spoorbreedte, bandbreedte en onderhoudswerkbreedte afhankelijk van de werkbreedte van de precisiezaaimachine. Het hydraulisch verschuifbare rijpad is toepasbaar op alle Precea producttypes, met uitzondering van telescopische machines.

Voordelen in één oogopslag:

  • Optimaal opbrengstpotentieel, omdat de zaadrijen niet worden uitgeschakeld, maar verschoven
  • Ontlasten van de bestuurder door automatische herkenning en aanpassing aan het rijpad
  • Het niet beschadigen van planten bij latere werkzaamheden in het bestand door het bestaande rijpad
  • Optimale aanvoer van kunstmest, omdat het kunstmestkouter en de verenkeling samen worden verschoven