Terug

Halfgedragen wentelploeg Tyrok 400

Mediapakket downloaden

Nieuw vlaggenschip in de ploegsector – meer capaciteit door hogere snelheid met minimale slijtage


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Met de Tyrok 400 lanceert AMAZONE nu een volledig nieuw ontwikkelde halfgedragen wentelploeg met keuze uit zeven, acht of negen scharen voor de 400 pk-tractorklasse. De belangrijkste kenmerken van deze ploeg zijn hogere capaciteit, ook bij constante belasting, perfecte werkkwaliteit en uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd biedt de Tyrok door zijn zeer eenvoudige, veilige en nauwkeurige verstelbaarheid zeer veel gebruikersgemak. 

Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213_d1_210819_GO
De nieuwe AMAZONE halfgedragen wentelploeg Tyrok 400 zorgt voor een optimaal ploegbeeld dankzij de extreem hoge stabiliteit en de modernste SpeedBlade-ploegristers bij snelheden van 8 tot 10 km/u

Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_Q4190403_d1_210819_GO
De nieuwe Tyrok 400 VS met packer

Ploegristers tot in de puntjes doordacht - SpeedBlade voor meer capaciteit

Het nieuwe SpeedBlade ploeglichaam met het gepatenteerde, extra grote ristervoorzijde wordt gekenmerkt door minimale slijtage van het hoofdlichaam. Door de werksnelheid te verhogen van bijvoorbeeld 6 km/u naar maximaal 10 km/u, verschuift het hoofdslijtagepunt automatisch verder naar het midden van het ploegrister. Het belangrijkste slijtagepunt van het SpeedBlade-ploeglichaam bevindt zich op het vergrote voorste deel van het rister en niet in het gebied van de stroken of het massieve deel, zelfs niet bij hoge snelheden. Bij gebruik van de Tyrok bij hogere snelheden hoeft alleen het voorste deel van het risterblad bij slijtage vervangen te worden. Dit bespaart veel slijtagekosten in vergelijking met andere constructiemethoden. 

grafik_speedblade-koerper_de_GO

Standartspitze_SpeedBlade_d1_210819_GO
SpeedBlade ploegrister met een extra grote voorzijde vanrister. De schaarpunt bedekt het rister, de aansluiting ligt zo beschermd in de schaarpunt.

Een ander detail met groot effect: De schaarpunt bedekt het schaarblad zodat het aansluitpunt in de schaarpunt wordt beschermd. Door deze slimme verbinding komen er geen plantenresten of touwresten vast te zitten. Daarnaast zorgt de vorm van het open ploeglichaam ervoor, dat er geen grond aan het lichaam blijft plakken. Zo blijft het maximale licht trekken van het ploegrister behouden. 

Het unieke © plus hardingsproces vormt de basis voor de hoogste kwaliteit bij de fabricage van Tyrok slijtdelen door de extra toevoeging van koolstof. Bij het rister wordt een zeer hoge hardheid en daarmee een glad oppervlak aan de voorzijde bereikt. Dit zorgt voor een lange levensduur van de slijtdelen. De achterkant blijft relatief zacht en daardoor extreem taai en slagvast. 

Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0113_d1_210910_GO
Breed ruimen van de voor bij Tyrok 400

Bij de SpeedBlade ploeglichamen kunt u, afhankelijk van het toepassingsgebied en het doel, kiezen tussen verschillende stroken- en massieve risters. De ingenieuze vorm van het ploegrister in combinatie met de voordelen van het © plus-hardingsproces garanderen een geringe trekkracht en dus een lager brandstofverbruik. Voor bijzonder zware omstandigheden kunnen de schaarpunten optioneel ook als HD-versie of als omkeerbare verwisselbare punten worden besteld voor korte ombouwtijden door minder slijtage.
De brede voor is een ander groot pluspunt van de SpeedBlade-ploeglichaam, vooral met het toenemende gebruik van bredere tractorbanden.

Pure stabiliteit, zonder compromis

Door het rechthoekige frame van hoogwaardig staal met de afmetingen 200 x 150 x 10 mm heeft de Tyrok een bijzonder hoge stabiliteit. Doorslaggevend voordeel ten opzichte van andere frames van andere fabrikanten: Het frame buigt niet tijdens het werk, ook niet bij hoge belasting. Dit zorgt voor een gelijkmatige werkdiepte over de gehele lengte en werkbreedte. 

De Tyrok kan ook punten scoren met het nieuwe SmartTurn wentelsysteem. Op de kopakker wordt het snelle wentelproces kort voor het einde tweemaal hydraulisch afgeremd. Dit leidt tot een materiaalvriendelijk dempend effect wanneer de cilinder wordt ingetrokken. Er hoeft geen concessie gedaan te worden aan snelheid. In slechts negen seconden is het behoedzame wentelproces voltooid. 
Bij intensief gebruik zorgt de optioneel verkrijgbare hydraulische overbelastingsbeveiliging ervoor dat er rustig en materiaalvriendelijk wordt gewerkt. Door de hydrauliek cilinder wordt het ploegrister zachtjes en voorzichtig in de grond teruggezet. De uitbreekdruk neemt af met toenemende hefhoogte. Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden kunnen uitbreekkrachten tot 2.000 kg traploos voor elk lichaam centraal of decentraal worden geregeld. 

Tyrok_AB425_Schwenkfangarm_Detail_373_d1_210819_GO
Wentelcilinder met hydraulische smoring

Veilige, comfortabele en nauwkeurige instelling voor een perfect werkbeeld

De Tyrok is standaard uitgerust met een mechanische verstelling van de werkbreedte. Optioneel kan de werkbreedte vanuit de tractorstoel hydraulisch en traploos worden aangepast aan de omstandigheden. De nieuwe automatische aanpassing van de eerste voor AutoAdapt biedt een topvoordeel op het gebied van comfort en precisie. Met de hydraulische instelling van de totale werkbreedte past de intelligente kinematica van de Tyrok de eerste voor automatisch en zeer nauwkeurig aan de gewijzigde werkbreedte aan. De basisinstelling van de eerste voor of een eventuele aanpassing gebeurt hydraulisch vanuit de cabine. Zo kunnen instellingen op verschillende gronden of hellingen veilig en snel aangepast worden. Hierdoor is perfect aansluitend ploegen mogelijk. 

Tyrok_AB425_Vorderfurchenzylinder_Detail_397_210819_GO
Hydraulische cilinder voor het instellen van de werkbreedte van de eerste voor

De werkdiepte wordt mechanisch of hydraulisch ingesteld via het standaard optimaal gedempte onderstel, dat ook grote trillingen absorbeert. Het grote steunwiel garandeert niet alleen een exacte dieptegeleiding, maar ook een optimale bodembescherming. Daarnaast zorgt de standaard hydropneumatische vering van het loopwiel voor maximaal rijcomfort en veiligheid tijdens transport. 

De aanbouwbok van de Tyrok, die 180° kan worden gedraaid, zorgt voor de optimale treklijn met een minimalisering van de zijwaartse trekkracht en dus minder trekkracht. Dankzij verschillende koppelmogelijkheden biedt hij ook maximale flexibiliteit bij de bevestiging. Optioneel kan de Tyrok ook worden uitgerust met een tractieversterker voor minder slip. Daarbij brengt een andere hydraulische cilinder het gewicht over op de achteras van de tractor. Deze zorgt voor maximale trekkracht en brandstofbesparing. 
Alle hydraulische functies kunnen in een paar eenvoudige stappen comfortabel worden bediend aan de voorkant van de aanbouwbok in het centrale SmartCenter-instelcentrum.

Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0110_d1_210910_GO
Voor nog meer efficiëntie in uw bedrijf breidt AMAZONE het packerprogramma uit door een strategische samenwerking met de firma Tigges. Het is daarom nu mogelijk om de Tyrok te combineren met pakkers van Tigges in het AMAZONE-design. Er zijn verschillende ringdiameters en verschillende ringprofielen beschikbaar. Daarnaast is er keuze tussen enkele of dubbele ringpackers tot een werkbreedte van 4,65 m.

Complete uitrusting voor complete capaciteit

Met optionele werktuigen kan de nieuwe halfgedragen wentelploeg universeel worden aangepast aan alle bedrijfsomstandigheden. Voor het schoon inwerken van veel organisch materiaal zijn diverse voorscharen of stro-inleggers verkrijgbaar. Om een ​​betere ploeggeleiding op de helling te kunnen garanderen, kunnen extra ruimers aan de kouters worden bevestigd. 
Een optioneel tipkouter is zeer geschikt voor gebieden met steenachtige en zware grond en beschermt de kanten van het voorste deel van het rister tegen slijtage en snijdt een schone voor. Schijfkouters kunnen op het laatste rister worden gemonteerd voor een bijzonder schone ruiming van de voor. 

Voor het gelijktijdig verdichten biedt AMAZONE de Tyrok 400 met zwenkarm voor het werken met de packer aan. 

Voordelen in één oogopslag:

  • Krachtige, eenvoudig instelbare en robuuste halfgedragen wentelploeg met hoge bedrijfszekerheid
  • Duurzame en robuuste SpeedBlade-ploeglichamen voor hogere werksnelheden – dankzij het vergrote risterfront en © plus hardingsproces
  • Exacte werkdiepte over de gehele lengte van de ploeg dankzij het grote rechthoekige frame
  • Perfect aansluitend ploegen, ook onder wisselende omstandigheden, dankzij de standaard hydraulische instelling van de eerste voor
  • Automatische kinematische aanpassing van de eerste voor aan de totale werkbreedte door AutoAdapt
  • Snel en materiaalvriendelijk wentelen dankzij de hydraulische eindpositiedemping - SmartTurn
  • Een groot steunwiel zorgt voor exacte dieptegeleiding en optimale bodembescherming
  • Maximale veiligheid en comfort tijdens het transport dankzij de standaard demping van het wiel
  • Breekbout of hydraulische overbelastingsbeveiliging voor een veilige terugkeer in de grond
  • Comfortabel en centraal instelcentrum SmartCenter op de ploegkop