Terug

Getrokken veldspuiten UX 7601 Super en UX 8601 Super

Mediapakket downloaden

Maximale slagkracht in zijn meest compacte en wendbare vorm!


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

De volledig nieuw ontwikkelde UX 7601 Super met een werkelijk inhoud van 8.000 l en de UX 8601 Super met een werkelijk inhoud van 9.000 l bieden een maximaal tankvolume op één as in compacte afmetingen met een zeer laag zwaartepunt voor de beste stabiliteit bij een laag eigen gewicht en hoog laadvermogen.

UX7601-Super_d0_kw_P3217118_d1_211001_GO
UX 7601 Super met 42 m Super L3-spuitboom in transportstand
UX8601Super_d0_kw_P3096903_d1_211001_GO
UX 8601 Super met 36-m-Super-L3-spuitboom

Frame – Super stabiel en elastisch

UX7601_Fendt_d0_kw_Q6091909_d1_211001_GO
Zeer goede wegligging, zelfs in bochten dankzij het zeer lage zwaartepunt

De UX 7601 Super en UX 8601 Super hebben een volledig nieuw ontwikkeld frame, dat vanaf de as rechtstreeks naar de standaard onderaanspanning leidt. De naar voren hellende vorm van het frame maakt een ideale gewichtsverdeling van de veldspuit mogelijk - toelaatbare steunlasten en aslasten worden optimaal benut. Het zwaartepunt ligt zeer laag door de nieuwe vorm van het frame, dat een unieke stabiliteit op hellingen en in bochten garandeert. Ook de smalle vorm van de spuittank met de schoonwatertanks aan de linker- en rechterkant van het frame dragen bij aan de uitstekende stabiliteit onder alle omstandigheden. Dankzij het frame uit één stuk zonder aparte dissel hebben de machines een relatief laag gewicht. Het maximaal toelaatbare totale gewicht is 14 t.

Assen - Blijven altijd in het goede spoor

Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen de UX 7601 Super en UX 8601 Super worden uitgerust met een starre of gestuurde as (tot 28° stuurhoek) voor echte spoorvolging. Door het compacte ontwerp is de spuit, ondanks het grote tankvolume, zeer wendbaar en verschilt niet in vergelijk met kleinere typen. De as is standaard ongeveerd, hydropneumatische asvering is als optie leverbaar. 

UX7601_Deutz_d0_kw_P5101996_d1_210805_GO
UX 7601 Super met een frame uit een stuk zonder aparte dissel voor een zeer laag zwaartepunt

UX7601-Super_d0_kw_P3217100_d1_210827_GO
UX 8601 Super met hydropneumatische asvering en bodembekleding voor een absoluut plantvriendelijke onderkant van de machine

Smalle tank – afgerond design

UX01_Details_d0_kw_P3110767_d1_211001_GO
Veilige toegang tot de tankopening via het grote platform

Alle tanks zijn zoals bij de UX 4201 Super, 5201 Super en 6201 Super gemaakt van polyethyleen. Het grote voordeel hierbij is de algehele zeer ronde vorm van de binnen- en buitenzijde de tank. Samen met de absoluut gladde binnen- en buitenwanden van de spuittank is de spuit zeer eenvoudig te reinigen. Door de uitgekiende geometrie van de tank zijn er geen schotten nodig, die moeilijk zijn schoon te maken. Een bijzonder pluspunt is de smalle vorm van de spuittank voor stabiliteit wanneer de tank gedeeltelijk vol is. De vloeistof kan bijvoorbeeld in bochten of op een helling niet zo ver naar buiten klotsen en zorgt zo voor een absoluut veilig rijgedrag, zelfs als de tank gedeeltelijk vol is. 

Krachtige pompen zonder compromis

UX7601_Fendt_d0_kw_DJI_0862_d1_211001_GO
Nieuw ontwikkelde zuigermembraanpomp met hydraulische aandrijving

Om bij het grote tankvolume voor voldoende roercapaciteit te zorgen, zijn de nieuwe UX producttypes standaard uitgerust met een 250 l/min spuitpomp en een 350 l/min roerpomp, beiden zuigermembraanpompen. De techniek van de zuigermembraanpomp maakt constant hoge transportsnelheden mogelijk, ongeacht de spuitdruk. Of u nu met een spuitdruk van 2 of 8 bar werkt, de roercapaciteit en de spuitopbrengst zijn altijd constant hoog. Daarnaast zijn de zuigermembraanpompen zelf-aanzuigend, waardoor het complete spuitcircuit zeer eenvoudig is en korte afstanden heeft. Naast de spuittank is dit een essentiële basis voor een snelle en grondige reiniging. De nieuw ontwikkelde generatie pompen heeft grotere zuigerdiameters, die minder slag nodig hebben voor hetzelfde volume. De membranen worden daardoor mechanisch minder belast. De levensduur wordt zo aanzienlijk verlengd en het onderhoud wordt verminderd. De spuitpomp en de roerpomp kunnen, afhankelijk van de wensen van de klant, met een aftakas mechanisch of hydraulisch worden aangedreven. De hydraulische pompaandrijving, die volledig in de ISOBUS-besturing is geïntegreerd, regelt het benodigde pomptoerental volautomatisch afhankelijk van de bedrijfstoestand. 

Maximale capaciteit met HighFlow+

UX7601_Fendt_d0_kw_P6094209_d1_210930_GO
Uitgerust met alle innovatieve AMAZONE-technologieën voor toekomstbestendige gewasbescherming, staan ​​de nieuwe AMAZONE getrokken veldspuiten UX 7601 Super en UX 8601 Super voor maximale precisie, efficiëntie en zuinigheid

Om bij grote werkbreedtes ook de maximale capaciteit door hoge werksnelheden te maximaliseren en om een ​​effectieve toepassing met voldoende water te garanderen, kunnen de twee nieuwe UX-types worden uitgerust met de HighFlow+-uitrusting. Door de intelligente regeltechniek kunnen beide pompen worden gebruikt voor het spuiten en is er toch een hoog roercapaciteit beschikbaar. Ondanks de enorme spuitcapaciteit van 400 l/min heeft de machine dankzij intelligente regeltechniek altijd voldoende roervermogen voor een homogene spuitvloeistof. Alle componenten van het HighFlow+ systeem zijn volledig geïntegreerd in de reinigingsprocessen.

Hoogste bedieningscomfort met het SmartCenter

De UX 7601 Super en UX 8601 Super worden bediend met het SmartCenter, dat is verborgen achter de grote, eendelige kap aan de linkerkant. Alle machines hebben een 60 l vulmengbak met ringleiding, fustreinigingsdop, mengdop voor het betrouwbaar oplossen van poedergranulaat, een spuitpistool, een deksel met een groot oppervlak en de functie van het reinigen van de vulmengbak wanneer de deksel gesloten is. 

UX01_Details_d0_kw_P3110754_d1_211001_GO
Bedieningspaneel met Comfort-pakket
Voor het SmartCenter zijn er drie bedieningspakketten: Naast het standaardpakket, dat volledig handmatig kan worden bediend, is er het Comfort-pakket met de TwinTerminal 3.0 met automatische vulstop voor zuig- en drukvulling, op afstand bedienbare reinigingsprogramma's en een autodynamische, niveauafhankelijke roerwerkregeling. De meest comfortabele oplossing is het Comfort-pakket plus met een drukgevoelige touchscreen voor bediening van de machine met volautomatische vul- en reinigingsprocessen.

Voordelen in één oogopslag:

  • Maximaal tankvolume op enkele as
  • Optimale gewichtsverdeling
  • Laag zwaartepunt voor maximale stabiliteit
  • Compact en wendbaar
  • Laag eigen gewicht voor maximaal draagvermogen
  • Tegelijk hoge capaciteit en gebruiksvriendelijk