Terug

Cobra-2TX getrokken cultivator

Mediapakket downloaden

Het perfecte werk over de volledige breedte – verkleinen, snijden en mixen, evenals optioneel naverdichten


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

De nieuwe ondiep werkende cultivator Cobra met 6-balken van AMAZONE wordt gekenmerkt door zijn universele inzetbaarheid en is verkrijgbaar in werkbreedtes van 6 m en 7 m. Met de introductie van de getrokken typen Cobra 6000-2TX in de zomer van 2022 en 7000-2TX in het voorjaar van 2023 biedt AMAZONE een nieuwe technologie voor de ondiepe stoppelbewerking, de tweede of derde middeldiepe bewerking, evenals voor het ploegen van tussengewassen of zelfs zaaibedbereiding.

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_DJI_0927_d1_210913_GO

Door toenemende resistentie en de vermindering van gewasbeschermingsmiddelen neemt mechanische onkruidbestrijding in de tweede werkstap steeds meer toe. De Cobra ondiep werkende cultivator speelt dan ook een enorme rol als het gaat om veldhygiëne.

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_DJI_0882_d1_210913_GO
Cobra-2TX getrokken cultivator voor ondiepe stoppelbewerking

Met de keuze uit verschillende voorbouwwerktuigen, tandvarianten en naloopwalsen of -eggen biedt de Cobra voor elke locatie en elke landbouwmethode een zinvolle werktuigencombinatie. 

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_P8116787_d1_210913_GO
Goed zicht op de Cobra dag en nacht

De beste combinatie: Opbouw met 6 balken met ECO-bladveren tanden

De Cobra is dé specialist voor ondiepe en middeldiepe bewerkingen van 4 tot 13 cm werkdiepte. Dankzij de opbouw met 6-balken van het tandenveld verdeelt en mengt de Cobra gewasresten optimaal in de grond. De speciale opstelling van de tanden en de bijbehorende totale lengte zorgen voor een extreem grote doorlaat van organische materiaal en grond ondanks de zeer smalle tandafstand van 13,3 cm. Door het trillen van de ECO-bladveertand ontstaat een hoog aandeel fijne grond. Dit zorgt voor optimale kiemcondities zodat uitgevallen graan en onkruidzaden zeer goed opkomen en mechanisch kunnen worden bestreden in de volgende bewerkingsstap. Het hoge aandeel fijne grond heeft ook een zeer positief effect op de bereiding van het zaaibed. Bovendien kunnen de ECO-bladveertanden zich zeer flexibel aanpassen aan de bodemgesteldheid en obstakels vermijden. 

Volledig doorsnijden door middel van de beitel zorgt voor een optimaal werkresultaat

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_DJI_0976_d1_210913_GO
Volledig snijden en intensief mengen van organische materiaal dankzij de opbouw met 6 balken

Voor een goed resultaat bij zeer ondiepe grondbewerkingen is een volledige snede en dus een volledig doorsnijden van stoppels of onkruid uiterst belangrijk. Voor deze bewerking biedt AMAZONE verschillende ganzenvoetbeitels met een breedte van 220 mm aan, zodat met een tandafstand van 13,3 cm voldoende overlapping van de beitel en dus volledig afsnijden onder alle omstandigheden is gegarandeerd. Er is dan een 50 mm smalle beitel voor middeldiepe mengen en losmaken. Beide typen beitels zijn ook leverbaar in HD-versies voor hoge capaciteit. 

Optioneel ook met een egalisatie-unit

Voor een goede nivellering kan achter de tandeneenheid een egalisatie-unit van veerkrachtige sleeptanden worden gemonteerd. Dankzij deze extra egalisatie kan de naverdichting gelijkmatig plaatsvinden. Bij te veel organisch materiaal kan de unit eenvoudig en zonder gereedschap worden opgeklapt.

Exacte werkdiepte regelbaar vanuit de tractorcabine

De diepteregeling van de Cobra vindt plaats via de naloopwalsen en de grote steunwielen. Deze zijn geïntegreerd in het tandenveld voor een betere aanpassing aan de contouren. Om ervoor te zorgen dat de verhouding tussen de steunwielen en de naloopwals altijd precies hetzelfde is, monteert AMAZONE op dit punt een koppelstang die de componenten mechanisch verbindt.

Als u zonder naloopwals werkt, wordt de diepteregeling uitgevoerd naast de voorste steunwielen via de transportwielen. Het bijzondere is dat er tanden achter de transportwielen zitten, die in dit geval het spoor van het onderstel weer losmaken. Als er met naloopwalsen wordt gewerkt, wordt het onderstel helemaal uitgeheven. 

De werkdiepte kan vanuit de tractorcabine traploos worden ingesteld, zodat individueel kan worden gereageerd op de veranderende omstandigheden op een veld. Ter oriëntatie van de bestuurder wordt hier gebruik gemaakt van een duidelijk leesbare schaalverdeling.

Naloopwalsen naar keuze

Voor de naverdichting is een keuze uit tien AMAZONE-naloopwalsen als dubbele of enkele wals beschikbaar, zodat voor elke grondsoort de juiste wals beschikbaar is. Een pluspunt van de Cobra is de parallellogram gestuurde wals. Dankzij deze aankoppeling is er ook bij het instellen van de werkdiepte van het tandenveld voor de walsen altijd een constante druk. De egalisatie-unit is wederom aan de walsen bevestigd. Zo hoeft deze instelling bij wijziging van de werkdiepte niet te worden aangepast. 

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_DJI_0970_d1_210913_GO
De Cobra gecombineerd met de dubbele U-profielwals. Afhankelijk van de locatie kan de juiste wals worden gekozen uit het grote, bekende walsenprogramma.

Als alternatief voor de wals biedt AMAZONE voor de Cobra 6000-2TX en 7000-2TX een dubbele eg als naloopelement aan. Vooral bij de mechanische onkruidbestrijding in de tweede of derde bewerkingsstap, toont de eg zijn voordelen. Het brengt het afgesneden onkruid of het uitgelopen graan naar de oppervlakte van de grond, waar het vervolgens uitdroogt.Cobra7000-2TX-Striegel_Claas_d0_kw_Q8172174_d1_210913_GO
Optioneel kan de Cobra ook worden uitgerust met de dubbele eg

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_DJI_0950_d1_210913_GO
Gemakkelijk te trekken voor hoge werksnelheden en goed mengeffect

Voorwerktuigen voor fijne snede of goed egaliseren en verkruimelen

Optioneel kan de Cobra ook worden uitgerust met de messenwals. Dit betekent dat bijvoorbeeld koolzaadstoppels in de eerste stap heel goed kunnen worden gesneden en versnipperd. Maar ook bij het inwerken van tussengewassen biedt de messenwals grote voordelen voor een perfecte kwaliteit van het werk. De messenwals heeft een gesloten kern en dubbele messen in een V-vorm. Dit zorgt voor een rustige loop en vermindert de slijtagekosten. De bodemvolging wordt bereikt met behulp van afzonderlijke messegmenten.

Cobra7000-2TX_Claas_d0_kw_P8126889_d1_210913_GO
Messenwals (of Crushboard) als individueel voorbouwwerktuig

Als alternatief kan de Cobra ook worden uitgerust met een voorlopend crushboard. Dit verkruimelt kluiten en egaliseert ze ook. De intensiteit kan hydraulisch traploos vanaf de tractorstoel worden gewijzigd.

De nieuwe Cobra cultivator wordt gekenmerkt door zowel hoge precisie als veelzijdigheid onder de meest uiteenlopende werkomstandigheden. Om de veelzijdigheid verder te vergroten, kan de Cobra optioneel worden uitgerust met de GreenDrill 501 zaaimachine.

Voordelen in één oogopslag:

  • Krachtige en universeel inzetbare vlakke cultivator voor ondiepe en middeldiepe bewerking van 4 tot 13 cm
  • Intensieve menging van oogstrestanten dankzij de opbouw met 6 -balken met ECO-bladveertanden
  • Exacte dieptegeleiding door steunwielen en naloopwals
  • Volledige snede bij ondiep werken dankzij de grote overlap van de ganzenvoetscharen
  • Perfecte bewerking van organisch materiaal en tussengewassen dankzij voorlopende messenwals
  • Vlak en fijn kruimelig zaaibed dankzij de voorlopend crushboard en egalisatie-unit voor de wals