Terug

C-Mix Ultra tandensysteem met hydraulische overbelastingsbeveiliging

Mediapakket downloaden

Hoge bedrijfszekerheid voor de combinatie Cenius getrokken cultivator en Ceus schijveneg-cultivator


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

AMAZONE breidt de werktuigkeuze uit met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden voor de getrokken cultivator Cenius-2TX met werkbreedten van 4 tot 8 m en de combinatie van schijveneg-cultivator Ceus-2TX, die verkrijgbaar is in werkbreedtes van 4 tot 7 meter. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische overbelastingsbeveiliging via hydraulische cilinders en biedt een hoge mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid, vooral onder intensieve omstandigheden.
 

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204494_d1_210924_GO

Ultra overbelastingsbeveiliging voor de zwaarste omstandigheden

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379_d1_210924_GO
De hoge uitbreekkracht tot 800 kg zorgt voor een constante werkdiepte en ontziet het frame

Vooral onder veeleisende bodemomstandigheden met regelmatige overbelasting toont de C-Mix Ultra-tanden zijn sterke punten. Met deze nieuwe hydraulische variant kan de uitbreekkracht aangepast worden aan de omstandigheden en traploos worden ingesteld tot 800 kg. Dit zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid, want ook onder de zwaarste omstandigheden behoudt de machine dankzij de grote uitbreekhoogte van de afzonderlijke tanden optimaal de gewenste werkdiepte tot 30 cm. Bovendien beschermt de Ultra overbelastingsbeveiliging de cultivator op een speciale manier: Het systeem, bestaande uit de op de tanden gemonteerde hydraulische cilinders en de centrale hydraulische accumulatoren, zorgt ervoor dat de C-Mix Ultra-tand een zeer gedempt terugslaggedrag vertoont nadat deze is geactiveerd. Dit heeft een zeer gunstig effect op de slijtage van de overbelastingsbeveiliging, vooral bij veel gebruik. 

Ceus5000-2TX_ultra_GD501_d0_kw_P7022792_d1_210924_GO
Door de hydraulische cilinder wordt de C-Mix Ultra-tand gedempt teruggezet nadat deze is geactiveerd

Het aantal hydraulische accumulatoren is aangepast aan het bijbehorende aantal tanden voor een laag drukverschil wanneer meerdere overbelasting beveiligingen tegelijkertijd worden geactiveerd.

De traploze instelling van het systeem is eenvoudig en handig aan de voorzijde van de dissel. Daar bevindt zich ook de manometer, die gemakkelijk voor controle kan worden bekeken vanuit de tractorstoel.

C-Mix – schaarsysteem voor alle toepassingen

De nieuwe C-Mix Ultra tand kan gecombineerd worden met het complete C-Mix schaarsysteem. Het uitgebreide assortiment biedt voor elke toepassing het juiste type beitel. Gedeeltelijk zijn de beitels leverbaar als zeer slijtvaste variant HD.

Er is ook het C-Mix clip-snelwisselsysteem verkrijgbaar, waarmee de schaartips eenvoudig en gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld. De beitelpunt wordt in zeer korte tijd van de geleideplaat gescheiden. Dit zorgt voor korte montagetijden en vooral voor een verlaging van de slijtagekosten.