Terug

AMAZONE UX SmartSprayer

Mediapakket downloaden

Spot Farming op het hoogste niveau in de praktijk

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

In het voorjaar van 2021 ging AMAZONE in de praktijk met de getrokken veldspuit UX 5201 SmartSprayer met een werkbreedte van 36 meter. In de dagelijkse praktijk op een groot akkerbouwbedrijf wordt de precieze toepassing van bladherbiciden "groen in groen" in realtime uitgevoerd. 

grafik_gemeinschaftsprojekt_de_GO
SmartSprayer – een gemeenschappelijk project van de bedrijven Bosch, xarvioTM en AMAZONE

SmartSprayer-technologie voor meer duurzaamheid

De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing. Met een 2-leidingsysteem in dezelfde werkgang is het ook mogelijk om bodemherbiciden uit een extra tank volvelds te gebruiken. 

Succesvol gebruik op het veld

De eerdere veldtesten tonen aan dat de technologie het gebruik van herbiciden voor individuele maatregelen tot 90% vermindert, afhankelijk van onkruiddruk en veldomstandigheden. Uitgebreide veldproeven in suikerbieten, maïs en koolzaad zullen de voordelen van de technologie dit jaar verder uitwijzen. 

Spuitbomen van een nieuwe generatie

De nieuw ontwikkelde hightech spuitboom heeft de camera- en lichtmodules op een praktische manier geïntegreerd en zorgt voor een nauwkeurige spotapplicatie door de actieve ContourControl spuitboomgeleiding en de actieve bewegingsdempende SwingStop, die uniek is op de markt. De combinatie van individueel geschakelde pulsbreedte-frequentiemodulatieventielen (PWFM) met een dopafstand van 25 cm en speciaal op elkaar afgestemde SpotFan-nozzles van Agrotop zorgt voor een nauwkeurige spottoepassing en een maximaal besparingspotentieel bij werksnelheden tot 12 km/u. 

Smartsprayer_UX5201_d0_kw_Q5301301_d1_210930_GO
Actieve lichtbron voor exacte onkruiddetectie, dag en nacht

Smartsprayer_UX5201_d0_kw_P5303526_d1_210930_GO
Topdeel met geïntegreerde uitbreekbeveiliging

Smartsprayer_UX5201_d0_kw_DJI_1978_d1_210930_GO
Kleinst mogelijke spotapplicatie

Exacte herkenning van de beelden

Het Bosch-beeldherkenningssysteem herkent bestaand onkruid in milliseconden vanaf een zeer vroeg stadium om herbiciden met hoge precisie en efficiënt op het doelvlak toe te dienen. De speciaal ontwikkelde LED-verlichtingstechniek zorgt voor ondersteuning bij moeilijke lichtomstandigheden zoals schaduw en natuurlijk 's nachts. Een ander voordeel van de geïntegreerde SmartSprayer-oplossing is zijn superioriteit ten opzichte van satellieten en drones, aangezien planten in het millimeterbereik worden herkend en toepassingen in realtime mogelijk maken. 

xarvio™ agronomic decision-making engine

Met welke veldspecifieke instelling en met welk aanbevolen herbicidemengsel het SmartSpraying-systeem het beste kan worden gebruikt en wanneer, is gebaseerd op de uitgebreide xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming. Gebaseerd op de goede professionele praktijk van geïntegreerde gewasbescherming, worden verschillende parameters zoals teelt, onkruidspectrum en weersomstandigheden automatisch gebruikt vanuit de Xarvio ™ FIELD MANAGER, verwerkt tot een besluit en overgedragen naar het SmartSpraying-systeem. Dit zorgt ervoor dat de herbicidetoepassing op de juiste plaats, op het juiste moment en met de juiste intensiteit wordt uitgevoerd. 

Een blik in de toekomst

AMAZONE heeft samen met Bosch en BASF Digital Farming verschillende onderzoeksactiviteiten uitgevoerd en met haar interdisciplinaire knowhow omgezet in een verkoopbaar product. Deze toonaangevende SmartSprayer-technologie zal de komende jaren geleidelijk op de markt worden gebracht, die uniek is in de wereld qua technische mogelijkheden en systeembenadering. 

Voordelen in één oogopslag:

  • Instructies voor actie op basis van een enorme database van de xarvio-Decision-making Engine
  • Realtime systeem met zeer kleine applicatie spots
  • Maximale precisie ook bij grote werkbreedtes in combinatie met actieve spuitboomgeleiding en actieve bewegingsdemping
  • Techniek rijp voor de praktijk
  • Enorm besparingspotentieel van gewasbeschermingsmiddelen

Smartsprayer_UX5201_d0_kw_P5292928_d1_210930_GO
Spottoepassing door het spotdophouder

Smartsprayer_UX5201_d0_kw_Q5290985_d1_210930_GO
Combinatie van applicatie over het hele oppervlak en spotapplicatie 's nachts