Terug

Aanbouwstrooier Ice Tiger

Mediapakket downloaden

Meer precisie in de winterdienst


Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.


IceTiger_ISO_Sole_Claas_d0_kw_P2099672_d1_de_210604_GO

Met de volledig nieuw ontwikkelde IceTiger biedt AMAZONE nu een innovatieve aanbouwstrooier voor zout- en pekeltoepassing met de hoogste precisie. De nieuwe transporttechniek met een bandbodem maakt de toepassing van zouten met verschillende vochtgehaltes mogelijk, zelfs in zeer kleine hoeveelheden, evenals ruwe materialen zoals grit of zand. In combinatie met de ISOBUS-besturing, die uitblinkt in bedieningscomfort, is de IceTiger een precisiemachine voor de winterdienst.

Innovatie: Smart Precision System - verstelbare bandbodem en elektrische afgiftepuntverstelling met ISOBUS

IceTiger_ISO_Sole_Claas_d0_kw_P2099697_d1_de_210604_GO

Uniek is het hydraulisch aangedreven transport van het strooigoed over de bandbodem. Dankzij het brede contactoppervlak wordt het strooigoed continu zonder verstopping en brugvorming getransporteerd in de richting van een glijgoot, waarover het de strooischotel bereikt. Via een hydromotor kan de snelheid van de bandbodem precies worden ingesteld op snel of langzaam lopend. Zo kunnen ook zeer kleine hoeveelheden tot 5 g/m² naar behoefte worden gestrooid. Met de precisie strooischotel zijn werkbreedtes van 2 tot 8 m mogelijk. Zo is de IceTiger ideaal aangepast aan de eisen van het betreffende toepassingsgebied. 

Het Smart Precision Systeem biedt een wezenlijk voordeel met de elektrische verstelling van het afgiftepunt via ISOBUS. Daarbij kan de gewenste strooibreedte aan de linker- en de rechterzijde gemakkelijk vanaf de tractorstoel worden ingesteld. De wijziging van het strooibeeld tijdens de rit gebeurt door een elektrische stelmotor. De elektrische afgiftepuntverstelling stelt dan automatisch het afgiftepunt van het strooigoed nauwkeurig in en zorgt samen met de automatische regeling van het strooischoteltoerental voor het gewenste symmetrische of asymmetrische strooibeeld. Door de flexibele instelling van de werkbreedte kunnen de strooibeelden exact op slechts een of twee rijsporen gelijktijdig worden ingesteld. Daarnaast kan bij bijvoorbeeld rotondes het driehoekige strooibeeld naar binnen worden verschoven zodat de gehele rijstrook optimaal wordt afgedekt.

Optioneel: geïntegreerde vochtig zout uitvoering

Optioneel kan de IceTiger worden uitgerust met een pekelinrichting met een totaal containervolume van 500 l voor het uitbrengen van voorbevochtigd zout FS30. Vlak vóór de strooischotel worden de vaste stof en pekel met elkaar vermengd, waarbij de precies instelbare pekeltoevoer gebeurt via een hydraulisch aangedreven pomp die bestand is tegen drooglopen. In vergelijk met droog zout wordt met het mengsel een verlaging van het zoutgehalte met circa 23% gerealiseerd. Het ontdooien gaat sneller en er zijn wezenlijk minder verliezen door bijvoorbeeld wind.

Amatron4_Winterdienst_d1_210527_GO
AmaTron 4 ISOBUS-bedieningsterminal - voor maximaal comfort

AMAZONE biedt de in eigen beheer ontwikkelde AmaTron 4-terminal voor de ISOBUS-besturing. Zelfs tractoren die af fabriek niet ISOBUS-compatibel zijn, kunnen met de AmaTron 4 voor de winterdienst worden uitgerust. De terminal met tabletachtige bediening beschikt over een 8-inch groot multitouch kleurendisplay in dag/nacht-modus, een praktisch snelstartmenu met intelligente menunavigatie en automatische weergave van knoppen via een nabijheidssensor. Voor maximaal comfort kunnen alle functies in het werkmenu via de multifunctionele bedieningshendel AmaPilot+ of via andere ISOBUS-compatibele multifunctionele bedieningshendels worden bediend.

Slimme bediening met EasySet 2 – Zuinig en milieuvriendelijk

IceTiger_Claas_d0_kw_P1179072_d1_210528_GO
EasySet 2 bedieningsterminal - eenvoudig in gebruik

In de basisuitrusting gebeurt de besturing van de IceTiger via de aan de machine gekoppelde bedieningscomputer EasySet 2. De eenvoudige, intuïtieve bediening vereist slechts korte instructies en is ideaal voor werkzaamheden met wisselende chauffeurs. Na het invoeren van de benodigde strooihoeveelheid en de gewenste werkbreedte gebeurt de hoeveelheidsregeling automatisch op basis van de wisselende rijsnelheden. De oplegpuntverstelling bij gebruik van EasySet 2 wordt handmatig uitgevoerd. Op kritieke plaatsen, bijvoorbeeld op bruggen of op kruispunten, kan de strooihoeveelheid worden verdubbeld met de +100%-functie. Met een druk op de knop kan het kalibreren van de werkbreedte, snelheid en afgifte worden uitgevoerd. Ook handig is dat de LED-werkverlichting en het zwaailicht via EasySet 2 kunnen worden ingeschakeld. Optioneel zijn een achteruitrijcamera met zicht op het strooibeeld en een camera in de bak voor niveaucontrole verkrijgbaar.

Grote bak voor hoge slagkracht

In de basisversie beschikt de winterdienststrooier IceTiger over een inhoud van 1.000 l. Kenmerkend voor de bak met een gunstig zwaartepunt in 3-puntsaanbouw zijn de steile wanden. Zo worden restanten strooigoed op betrouwbare wijze vermeden. Optioneel kan het volume worden uitgebreid tot maximaal 1.900 l met opzetstukken van 300 l en 600 l.