Terug

Aanbouw wentelploeg Teres 300

Mediapakket downloaden

Een nieuwe klasse op het gebied van gedragen ploegen - hogere snelheid met minimale slijtage

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Met de aanbouw wentelploeg Teres 300 biedt AMAZONE een nieuwe aanbouwploeg met 4, 5 en 6 scharen op de markt voor tractoren met een vermogen tot 300 pk. De Teres 300 V met hydraulische werkbreedteverstelling en VS met hydraulische werkbreedteverstelling en hydraulische steenbeveiliging zijn standaard voorzien van variabele werkbreedteverstelling. De ploeg kenmerkt zich door een gemakkelijke afstelling, licht trekken en een perfect werkresultaat. Bovendien zorgen de nieuwe SpeedBlade-ploegristers voor lagere slijtagekosten, zelfs bij hogere snelheden. 

Teres300VS_Deutz_d0_kw_Q8172018_d1_210910_GO
Met zijn moderne en variabele risterconcept levert de Teres 300 een uitstekende werkkwaliteit bij snelheden van 8 tot 10 km/u

Teres300VS_Deutz_d0_kw_DJI_0016_d1_210910_GO
Teres 300 VS met strokenrister STU 40

Teres300VS_Deutz_d0_kw_P8177283_d1_210913_GO
Het SpeedBlade-ploegrister zorgt voor minimale slijtagekosten, zelfs bij hoge snelheden

Ploegristers tot in de puntjes doordacht - SpeedBlade voor meer capaciteit

Het nieuwe SpeedBlade ploeglichaam met het gepatenteerde, extra grote ristervoorzijde wordt gekenmerkt door minimale slijtage van het ploeglichaam. Door de werksnelheid te verhogen van bijvoorbeeld 6 km/u naar maximaal 10 km/u, verschuift het hoofdslijtagepunt automatisch verder naar het midden van het ploegrister. Het belangrijkste slijtagepunt van de SpeedBlade-lichaam, bevindt zich zelfs bij hoge snelheden, op het vergrote voorste deel van het rister en niet in het gebied van de stroken- of het massieve lichaam. Bij gebruik van de Teres bij hogere snelheden hoeft in de eerste instantie alleen het versleten voorstuk van het risterblad te worden vervangen. Dit bespaart veel slijtagekosten in vergelijking met andere constructiemethoden.

grafik_speedblade-koerper_de_GO

Een ander detail met groot effect: De schaarpunt bedekt het schaarblad zodat het aansluitpunt in de schaarpunt wordt beschermd. Door deze slimme verbinding komen er geen plantenresten of touwresten vast te zitten. Daarnaast zorgt de vorm van het open ploeglichaam ervoor, dat er geen grond aan het lichaam blijft plakken. Zo blijft het maximale licht trekken van het ploegrister behouden. 
Het unieke © plus hardingsproces vormt de basis voor de hoogste kwaliteit bij de fabricage van de Teres slijtdelen dankzij de extra toevoeging van carbon. Bij het rister wordt een zeer hoge hardheid en daarmee een glad oppervlak aan de voorzijde bereikt. Dit zorgt voor een lange levensduur. De achterkant blijft relatief zacht en daardoor extreem taai en slagvast.

Met het SpeedBlade ploegristerprogramma kunt u, afhankelijk van het toepassingsgebied en het doel, kiezen tussen verschillende strook- en massieve ristervormen. De ingenieuze vorm van het ploegrister in combinatie met de voordelen van het © plus-hardingsproces garanderen een geringe trekkracht en dus een lager brandstofverbruik. Voor bijzonder zware omstandigheden kunnen de schaarpunten ook optioneel worden besteld als HD-versie of als omkeerbare verwisselbare punten voor korte ombouwtijden en minder slijtage. 

Het breed ruimen is een ander groot pluspunt van de SpeedBlade-risters, vooral met het toenemende gebruik van bredere tractorbanden. 

Teres_gesamt_oben_581_d1_210910_GO
Draai- en zwenkelementen

Eenvoudige en comfortabele instelling voor een perfect werkresultaat

De Teres 300 V en VS zijn standaard uitgerust met een traploze hydraulische werkbreedteverstelling en verstelling van de eerste voor. De eerste voor kan gemakkelijk vanaf de tractorstoel worden ingesteld en aangepast aan wisselende grondsoorten of op hellingen. Ook kan de chauffeur de werkbreedte heel eenvoudig hydraulisch en traploos wijzigen met de tractorregelventielen van 33 cm tot 55 cm per ploeglichaam. De nieuwe automatische aanpassing van de eerste voor AutoAdapt biedt een topvoordeel op het gebied van comfort en precisie. Bij de Teres ploegen wordt de eerste voor automatisch precies ingesteld wanneer de totale werkbreedte wordt gewijzigd. Deze perfecte instelling vindt plaats via het parallellogram en de hydraulische verbinding tussen de werkbreedte- en de cilinders van de eerste voor. Zo ontstaat ook bij wijziging van de werkbreedte een perfecte aansluiting en dus een keurig resultaat. AutoAdapt heeft ook een positief effect op het brandstofverbruik, aangezien de treklijn en de hoek tussen het systeem en de trekstang-as niet verandert. 

De werkdiepte wordt mechanisch of hydraulisch ingesteld met behulp van het steunwiel. Voor de nieuwe Teres-ploegen biedt AMAZONE zijdelingse pendel- en combinatiesteunwielen en ook het pendelsteunwiel aan de achterzijde. Om nauwkeurige dieptegeleiding en betrouwbare zelfaandrijving te hebben, omvat het Teres-assortiment verschillende banden met verschillende diameters en profielen. 

Overbelasting beveiliging voor extreme gebruiksomstandigheden

Er zijn twee varianten van de Teres op het gebied van overbelastingsbeveiliging. Enerzijds de breekbout-overbelastingsbeveiliging met een breekkracht van 6.200 kg. Anderzijds zorgt de optioneel verkrijgbare hydraulische overbelastingsbeveiliging voor stil en materiaalvriendelijk werken onder intensieve bedrijfsomstandigheden. De maximale hefhoogte is 40 cm, zodat de risters grote obstakels op de hoogste werkdiepte kan vermijden. Daarnaast kunnen de lichamen ook zijwaarts uitwijken. Door de hydrauliek cilinder wordt het ploegrister zachtjes en voorzichtig in de grond teruggezet. De uitbreekdruk neemt af met toenemende hefhoogte. Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden kunnen uitbreekkrachten tot 2.000 kg traploos voor elk lichaam centraal of decentraal worden geregeld. Elk ploeglichaam heeft een aparte breekbout als extra beveiliging. 

Maximale duurzaamheid en lange levensduur

Teres_Unterlenkerachse_Kat3A_Detail_livo_502_d1_210910_GO
Gelagerde ProtectShaft aankoppelas met geïntegreerde kogel

Het frame met de afmetingen 150 x 150 x 8,8 mm geeft de Teres tegelijkertijd een hoge stabiliteit en laag gewicht. De gelagerde aankoppelas ProtectShaft met geïntegreerde kogel zorgt voor minder slijtage en maximale duurzaamheid. De lagers werken dempend en beschermen het materiaal op de kopakker en bij het rijden op de weg. Dankzij de geïntegreerde kogel wordt de duurzaamheid van de aankoppelas aanzienlijk verhoogd door de grotere diameter. 

De 130 mm grote wentelas, die hol is gevormd, maakt twee lagers van dezelfde grootte mogelijk. Dit verhoogt de houdbaarheid aanzienlijk. Een ander voordeel van de holle as is dat de hydrauliekslangen hierdoor netjes kunnen worden doorgevoerd. 

Teres_AutoAdapt_531_d1_211013_GO
Het hoofdframe is via een parallellogram verbonden met de ploegkop

Bij veel ploegen met een grote werkbreedte is het nodig om de ploeg voor het draaien naar binnen te zwenken om de bodemvrijheid te vergroten. De Teres heeft daarom een ​​frame-inzwekingscilinder. Dankzij het subtiele SmartTurn wentelsysteem wordt de frame-inzwekingscilinder afhankelijk van de werkbreedte aangestuurd.

Verdere speciale uitrustingen voor perfect werk

Met optionele werktuigen kan de nieuwe gedragen wentelploeg universeel worden aangepast aan alle bedrijfsomstandigheden. Voor het schoon inwerken van veel organisch materiaal zijn diverse voorscharen of stro-inleggers verkrijgbaar. Om een ​​betere ploeggeleiding op de helling te kunnen garanderen, kunnen extra ruimers aan de kouters worden bevestigd. 

Een optioneel tipkouter is zeer geschikt voor gebieden met steenachtige en zware grond en beschermt de kanten van het voorste deel van het rister tegen slijtage en snijdt een schone voor. Schijfkouters kunnen op het laatste rister worden gemonteerd voor een bijzonder schone ruiming van de voor. 

Voor het gelijktijdig verdichten biedt AMAZONE de Teres 300 met zwenkbare vangarm voor het werken met de packer aan.

Teres300VS_Deutz_d0_kw_DJI_0023_d1_210913_GO
Schoon inwerken van oogstsrestanten en organisch materiaal

Voordelen in één oogopslag:

  • Hoge capaciteit door hoge rijsnelheden met minimale slijtage dankzij de SpeedBlade met vergroot risterfront en © plus hardingsproces
  • Brede ruiming van de voren dankzij modern risterconcept
  • Perfect aansluitend ploegen, ook onder wisselende omstandigheden, dankzij de standaard hydraulische instelling van de eerste voor AutoAdapt
  • Eenvoudige aanpassing van de eerste voor dankzij de traploze hydraulische verstelling
  • Snelle en materiaalvriendelijke wentelprocessen met grote werkbreedte dankzij de SmartTurn hydraulische demping in de eindpositie
  • Keuze uit verschillende zij- en achterwielen voor eenvoudig transport op de weg en veilig en schoon werken in het veld
  • Gelagerde ProtectShaft aankoppelas met geïntegreerde kogel