Terug

12 sep. 2023

Zelfrijdende veldspuit Pantera 7004

Mediapakket downloaden

Maximale efficiëntie en flexibiliteit met de nieuwe zelfrijder van AMAZONE

Met de Pantera 7004 presenteert AMAZONE een nieuw producttype in het segment van zelfrijdende veldspuiten. De opvallende kenmerken van deze nieuwe machine zijn de grote tankinhoud en het nieuw ontwikkelde chassis. De Pantera 7004 combineert hoge efficiëntie met uitstekende rijeigenschappen en is ideaal voor grote landbouwbedrijven en loonbedrijven die de hoogste eisen stellen aan efficiëntie en comfort.

Pantera 7004 met 36 m brede Super L3-spuitboom
Pantera 7004 met 36 m brede Super L3-spuitboom
reddot winner 2023

7.000 l trechterinhoud

7.000 l trechterinhoud in compact design
7.000 l trechterinhoud in compact design

Met een maximaal volume van de spuittank van 7.000 l en een nominaal volume van 6.600 l is de Pantera ontworpen voor een enorme capaciteit. De tank, gemaakt van glasvezelversterkte kunststof, heeft bijzonder gladde binnen- en buitenwanden en heeft geen schotten nodig, wat een perfecte reiniging mogelijk maakt. De plaatsing van de vier hogedrukspuitdoppen, het roerwerk en de uitlooptrechter is gebaseerd op het beproefde concept van de bestaande Pantera producttypes en garandeert optimale reinigingsprestaties met minimale resthoeveelheden. Voor de reiniging staat een 500 l spoelwatertank ter beschikking, die zich aan de achterkant van de machine bevindt en zelfs wanneer de spuittank leeg is voor een laag zwaartepunt van de machine zorgt. 

Krachtig lichtgewicht

Tot 2,05 m hoge wielen
Tot 2,05 m hoge wielen

Met een leeggewicht van slechts 12 t is de machine een lichtgewicht in zijn prestatieklasse. Voor maximale bodembescherming en berijdbaarheid kunnen grote wielen met een buitendiameter van maximaal 2,05 m worden geconfigureerd. De optimale gewichtsverhouding en automatische tractieregeling op elk afzonderlijk wiel zorgen ook voor de best mogelijke tractie in iedere situatie. 

Wij hebben uw toestemming nodig

Deze inhoud wordt geleverd door een externe server. Als u de inhoud accepteert, zullen persoonsgegevens worden verwerkt en cookies worden geplaatst.

Met een motorvermogen van 306 pk (225 kW), dat hydraulisch op de wielen wordt overgebracht, is de aandrijving perfect afgestemd op de gebruiksomstandigheden. De Pantera kan dus onder alle omstandigheden werken en is ook erg zuinig. 

Chassis met onafhankelijke wielophanging en hellingscorrectie

Chassisuitvoeringen met hydraulische spoorbreedteverstelling
Chassisuitvoeringen met hydraulische spoorbreedteverstelling

Het nieuwe chassis met afzonderlijke wieldraagarmen is uniek in zijn ontwerp. De hydropneumatische vering wordt adaptief geregeld, waardoor de chassiskarakteristieken optimaal worden aangepast aan de rijsituatie. Deze intelligente regeling maakt de beste rijstabiliteit mogelijk en het hoogste niveau van rijcomfort en biedt tegelijkertijd een eenvoudig en gewichtsbesparend ontwerp in vergelijking met een conventionele onafhankelijke wielophanging. Bovendien voorkomt het systeem schommelen als de tank niet helemaal vol is en maakt ook hoge rijsnelheden op slechte wegen mogelijk. Standaard is een hydraulische spoorbreedteverstelling met een standaard spoorbreedte van 2,00 m tot 2,75 m gemonteerd. Een ander producttype dat beschikbaar is, is de Pantera-W, met spoorbreedtes van 2,25 m tot 3,00 m. De bodemvrijheid bedraagt bij beide machines ongeveer 1,30 m zodat er uitstekend door hoge gewassen kan worden gereden.

Chassis Pantera 7004
Chassis Pantera 7004

Asymmetrische rijsporen spaart planten en bodem
Asymmetrische rijsporen spaart planten en bodem

Een bijzonder kenmerk is de bodem besparende functie van de asymmetrische spoorbreedte, waarbij bijvoorbeeld de voorwielen op minimale spoorbreedte en de achterwielen op maximale spoorbreedte kunnen worden ingesteld, waardoor er maar één keer over de grond wordt gereden. Vooral bij ongunstige bodemomstandigheden wordt de grond dan minder dichtgereden en worden jonge planten ontzien. In tegenstelling tot hondengang is de machine hierbij altijd recht op de rijrichting uitgelijnd.

Een ander hoogtepunt is de geïntegreerde hellingscorrectie. Door sensoren wordt de helling van het voertuig gedetecteerd en wordt de machine automatisch tot een bepaalde helling horizontaal gehouden. In combinatie met het toch al lage zwaartepunt van de machine en het hydropneumatische chassis, zorgt deze functie voor een extreem hoge hellingstabiliteit. Naast het aangenamere rijcomfort zorgt dit ervoor dat de bestuurder zeer veilig kan werken, zelfs in zwaar heuvelachtig terrein.

Actieve hellingscorrectie voor meer comfort en veiligheid
Actieve hellingscorrectie voor meer comfort en veiligheid

Nieuwe comfortcabine

De nieuwe cabine biedt een moderne werkplek met uitstekend zicht rondom. In 3 uitrustingsvarianten blijft er voor de klant geen wens onvervuld op het gebied van comfort. Voor de hoogst mogelijke veiligheid op de werkplek zorgt de cabineluchtfiltering volgens de Cat. 4-norm. De nieuwe armsteun onderscheidt zich door een uiterst opgeruimd en ergonomisch ontwerp. Hij is speciaal op de functionaliteit van de zelfrijdende veldspuit afgestemd en stelt alle belangrijke functies op elk moment binnen handbereik ter beschikking. In het kader van de twee-terminalstrategie is de 7 inch grote AmaDrive-terminal voor de bediening van het basisvoertuig verantwoordelijk, terwijl de veldspuittechniek via een ISOBUS-terminal wordt bediend. Alle belangrijke veldspuitfuncties kunnen bovendien vrij aan de knoppen van de ISOBUS-compatibele rijhendel worden toegewezen.

Moderne cabine met 12 LED-werklampen aan de voorkant
Moderne cabine met 12 LED-werklampen aan de voorkant
Opgeruimde armleuning met ergonomische bediening
Opgeruimde armleuning met ergonomische bediening

In het cabinedak is nu standaard plaats voor 12 LED-werklampen. In combinatie met de LED-werkverlichting aan de achterkant van de machine en de optionele individuele spuitdopverlichting in de spuitboom verandert de nacht in de dag. 

Pantera 7004 met standaard LED-werkverlichting en individuele spuitdopverlichting
Pantera 7004 met standaard LED-werkverlichting en individuele spuitdopverlichting
Gemakkelijk toegankelijke pompeenheid en extra opbergvak
Gemakkelijk toegankelijke pompeenheid en extra opbergvak


Verlicht opbergvak onder de cabine met persaansluiting en automatische vulstop
Verlicht opbergvak onder de cabine met persaansluiting en automatische vulstop
Optimale controle van de spuitdopfunctie dankzij de individuele spuitdopverlichting
Optimale controle van de spuitdopfunctie dankzij de individuele spuitdopverlichting

Krachtige gewasbeschermingstechniek

De zuigermembraanpompen zijn met een constant totaal vermogen van 610 l/min ontworpen voor de hoogste capaciteit. Voor het vullen is dankzij het injectorprincipe een zuigcapaciteit van ongeveer 700 l/min beschikbaar. Optioneel is een persaansluiting verkrijgbaar, die met de 3 inch grote leiding een vulcapaciteit van maximaal 1.000 l/min biedt en daardoor de kortste stilstand mogelijk maakt. 

YT-Thumb-Selbstfahrende-Feldspritze-Pantera-7004

Het SmartCenter is in de beide bekende varianten “Comfort-pakket” en “Comfort-pakket Plus” verkrijgbaar en overtuigt door het opvallende bedieningscomfort en uitstekende prestatiewaarden bij het mengen van gewasbeschermingsmiddelen.

De nauwkeurige spuitboomtechniek van AMAZONE met de unieke vliegtuigconstructie maakt werkbreedtes mogelijk van 24 m tot 48 m met verschillende reductiemogelijkheden met een zeer laag eigen gewicht. Hierdoor is de Pantera 7004 niet alleen voor grote landbouwbedrijven maar ook voor flexibele toepassing bij loonbedrijven uitstekend geschikt. Dankzij de buitengewoon snel en nauwkeurig werkende actieve spuitboomgeleiding “ContourControl” zijn bovendien hoge werksnelheden mogelijk, zonder compromissen bij de toepassingskwaliteit.

Directe injectie DirectInject 

Optioneel is het DLG-bekroonde DirectInject-systeem verkrijgbaar. Hiermee kunnen extra producten op de behoeften afgestemd en binnen enkele seconden worden toegevoegd, wat het gebruik van de zelfrijdende veldspuit nog flexibeler en efficiënter maakt. Het systeem is volledig geïntegreerd in het vloeistofcircuit en de werking van de Pantera, zodat alle functies – van activering tot reiniging – met één druk op de knop vanuit de cabine kunnen worden gestart.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts


  • Efficiënt: Groot tankvolume van 7.000 l en grote spuitboombreedtes tot 48 m bij een werksnelheid tot 30 km/h
  • Bodembescherming: Lichtgewicht constructie en grote bandenmaten met optimale gewichtsverdeling
  • Comfortabel: Geavanceerde chassis- en cabinetechnologie en gebruiksvriendelijke bediening
  • Flexibel: Hydraulische spoorbreedteverstelling en grote verscheidenheid aan spuitbomen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen
  • Veilig op de weg en in het veld: Laag zwaartepunt en stabiel chassis met automatische hellingscorrectie